Bitcoin kopen via het internet

Wist je dat je eenvoudig Bitcoins kunt kopen via het internet? In dit artikel lees je hoe je binnen enkele minuten meerdere Bitcoins koopt. Ook bekijken we waarom het kopen van Bitcoins zo populair is.

Direct Bitcoins kopen

Het is erg eenvoudig om Bitcoins te kopen. Er zijn meerdere betrouwbare aanbieders alwaar je eenvoudig met iDeal Bitcoins kunt aanschaffen. De volgende drie partijen zijn betrouwbare locaties op één of meerdere Bitcoins te kopen:

Je maakt op de website eerst een account aan. Vervolgens kan je eenvoudig via iDEAL de Bitcoins bestellen. Wel heb je een zogenaamde wallet nodig om de Bitcoin in op te slaan. Je kan ervoor kiezen om dit binnen een zogenaamde online wallet te doen. Een hardware wallet is echter veiliger.

Bitcoins kopen

Korte termijn handelen?

Wil je liever op de korte termijn Bitcoin CFD’s verhandelen? Dan zijn er betere alternatieve methoden beschikbaar. Bij aanbieders van fysieke Bitcoins betaal je namelijk vrij hoge transactiekosten. Dit is logisch, wanneer je bedenkt dat de bewegelijkheid van de koers de nodige risico’s met zich meebrengt voor de aanbieder van de digitale munten.

Het is namelijk ook mogelijk om op de korte termijn te beleggen in CFD’s op de Bitcoin. Bij beleggingen speculeer je op een koersverandering en hier profiteer je maximaal van. Bij een online broker betaal je namelijk geen vaste commissies! Een goede broker alwaar je korte termijn Bitcoin CFD’s kunt verhandelen is Plus500. Klik hier om een gratis (demo) account te openen bij Plus 500.

Plus500 logo

Wanneer koop je Bitcoins?

Voordat je Bitcoins via het internet koopt, is het belangrijk om te bepalen wanneer je ze koopt. Timing is erg belangrijk bij het aanschaffen van Bitcoins. Binnen een dag kan de koers honderden tot soms wel duizenden euro’s schommelen. Het is natuurlijk prettig om de Bitcoin dan te kopen op het laagste punt. Maar hoe stel je dit punt precies vast?

Bekijk de grafiek

Bij het vaststellen van een goed koopmoment, kan het slim zijn om de grafiek goed te bekijken. Vaak bewegen financiële instrumenten zich in een vast patroon. De koers beweegt zich dan gedurende langere tijd tussen twee punten. Wanneer dit het geval is, weet je dat het verstandig kan zijn om te kopen bij het lage punt en te verkopen bij het hoge punt. Je kan dit proces geheel automatiseren door middel van orders.

Toch is alleen kijken naar de grafiek bij cryptocurrencies zoals de Bitcoin vaak niet genoeg. Deze strategie werkt prima bij de meer voorspelbare koers van bijvoorbeeld de euro tegenover de dollar. De Bitcoin is echter te onvoorspelbaar, waardoor je ook andere factoren moet meenemen.

Bekijk het sentiment

Naast de grafiek is het dan ook belangrijk om voor de koop het algemene sentiment vast te stellen. Het sentiment kan je samenvatten als de groepspsychologie of het vertrouwen van de massa. Momenteel handelen vooral normale mensen zoals jij en ik in de Bitcoin. Deze normale mensen hebben vaak weinig kennis over de financiële markten.

Doordat mensen zo weinig kennis hebben, zijn ze vaak niet in staat om de prijs van de Bitcoin goed vast te stellen. Hierdoor beweegt de koers soms buitensporig veel ten gevolge van negatieve en positieve nieuwsberichten. Het kan dan ook erg winstgevend zijn om in te spelen op negatieve en positieve nieuwsberichten.

Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat negatieve nieuwsberichten vaak leiden tot een koersdaling en positieve nieuwsberichten vaak leiden tot een stijging. Door hier rekening mee te houden kan je beter beslissen wanneer je de Bitcoin via het internet moet kopen.

Beleggen sentiment