Handelen in Bitcoins voor beginners

Voor beginners kan het handelen in de Bitcoin soms een beetje verwarrend zijn. Op deze pagina wordt daarom in eenvoudige termen uitgelegd hoe je zelf begint met het handelen in de Bitcoin.

Even kort: wat is de Bitcoin?

Voordat we ingaan op hoe je kunt handelen in de Bitcoin, is het belangrijk dat je begrijpt wat de Bitcoin precies inhoudt. De Bitcoin is een digitale, decentrale valuta. Dit betekent dat het (A) onmogelijk is om het geld vast te houden en (B) dat er geen derde partij is die controle uitoefent op de munt.

Juist het feit dat niemand volledige invloed heeft op de Bitcoin, maakt deze munt interessant. Hierdoor kan je bijvoorbeeld geld geheel anoniem overmaken en hoeven er geen transactiekosten te worden gerekend. De Bitcoin is dan ook een erg interessant alternatief voor het traditionele geld waarmee we onze betalingen doen.

Handelen in Bitcoin

Hoe verdien je met de handel in Bitcoin?

Nu je in de basis weet hoe de Bitcoin werkt, wil je natuurlijk weten hoe je dan kunt verdienen met de handel in de Bitcoin. Wel in de basis moet je de richting van de koers inschatten. De koers van de Bitcoin komt tot stand door het spel van vraag en aanbod. Wanneer de vraag afneemt dan daalt de koers. Wanneer de vraag toeneemt dan stijgt de prijs. Dit is het basisconcept wat je moet begrijpen.

Vervolgens kan je een inschatting maken. Denk je dat de koers gaat dalen? Dan kan je geld verdienen door te verkopen of short te gaan. Denk je juist dat de koers gaat stijgen? Dan is het een mooi moment om de Bitcoin te kopen.

Waar handel je in Bitcoins?

Het handelen in Bitcoins gebeurt vanzelfsprekend niet bij de lokale groenteboer. De Bitcoin verhandel je door middel van een zogenaamde broker. Een broker maakt het mogelijk om te speculeren op een prijsstijging of prijsdaling van de bekende cryptomunt.

Eén van de beste partijen om te handelen in CFD Bitcoins is Plus500. Bij Plus500 betaal je geen commissie en doordat je gebruik kunt maken van een hefboom kan je ook met kleinere bedragen handelen in de Bitcoin. Extra handig voor de beginner is het feit dat je gratis gebruik kunt maken van een onbeperkte demo. Klik hier om gratis een (demo) account te openen bij Plus500 >>

Bitcoin broker

Handelen in de Bitcoin

Nu je een account hebt geopend, kan je beginnen met handelen in de Bitcoin. Handelen is uiteindelijk een vaardigheid die je ontwikkelt door veel te oefenen. Je moet immers doorkrijgen waardoor de vraag naar de Bitcoin wordt beïnvloed. Wanneer je goed hebt opgelet, weet je immers dat een dalende of stijgende vraag invloed zal hebben op de uiteindelijke prijs van de Bitcoin.

Het is dan ook verstandig om aan de slag te gaan met het gratis demo account. Met het demo account kan je namelijk onbeperkt handelen in de Bitcoin met een virtueel bedrag. Focus je vervolgens op nieuwsberichten die uitkomen rondom de Bitcoin.

Negatieve nieuwsberichten leiden doorgaans tot een daling van de Bitcoin, terwijl positieve nieuwsberichten juist leiden tot een stijging van de Bitcoin. Open daarom je posities op deze cruciale momenten en je zal doorkrijgen dat het mogelijk is om winst te maken met de handel in Bitcoins!