Investeren in Bitcoin leren

Steeds meer mensen investeren in de Bitcoin. Waar de Bitcoin eerst vooral het paradepaardje was van techniekfanaten is het nu ook een serieuze optie voor veel grote banken. Het kan dan ook erg interessant zijn om een deel van je spaargeld te investeren in de Bitcoin. In dit artikel leren we je hoe je in Bitcoins moet investeren.

Investeren in Bitcoin: de opties

Optie 1: beleggen via een broker

Wanneer je de focus legt op koerswinst kan het vooral interessant zijn om te beleggen via een online broker. Bij een online broker beleg je vooral in de koersverschillen van de Bitcoin: je kan dan ook speculeren op dalende en stijgende koersen. Een goede partij om te beleggen in CFD’s op de Bitcoin is Plus500, klik hier om er een account aan te maken.

Optie 2: Bitcoins kopen via het internet

Wanneer je op de lange termijn wilt investeren dan kan je de Bitcoins het beste fysiek kopen. Je moet wanneer je dit doet ook rekening houden met de beveiliging. Je zal de Bitcoin dan immers zelf moeten opslaan in een zogenaamde wallet. Goede partijen om Bitcoins te kopen zijn Bitvavo, BTCdirect en Litebit.Investeren in BitcoinVoorbeeld van de Plus500 trading software (illustratieve prijzen)

Wat maakt Bitcoin een interessante investering

Bitcoin is een interessante investering doordat het een unieke innovatie betreft. Met de Bitcoin is het namelijk voor het eerst mogelijk om zonder tussenkomst van een derde partij geld over te maken. Je hebt dan dus geen bankrekening meer nodig om geld over te maken naar een goede vriend of een andere onderneming.

De Bitcoin draait in zijn geheel op de zogenaamde blockchain. Iedereen bezit een kopie van alle transacties van de Bitcoin waardoor er altijd een overzicht is van het aantal Bitcoins dat iedereen bezit. Op die manier kan je één Bitcoin dus niet twee keer uitgeven.

Deze nieuwe manier van omgaan met geld heeft de nodige voordelen. Het grootste voordeel is dat de transactiekosten veel lager liggen: er is immers geen derde partij die betaald moet worden voor de transactie. Daarnaast maakt de Bitcoin het ook mogelijk om geheel anoniem geld te verzenden.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van de Bitcoin. De kracht achter deze innovatie maakt het een interessante investering met een potentieel hoog rendement.

Bitcoin investering

Waarom je toch moet oppassen

Toch is het onverstandig om blind al je spaargeld in een cryptovaluta zoals de Bitcoin te investeren. Het is bijvoorbeeld maar de vraag of de Bitcoin de populairste cryptovaluta blijft. Er zijn ondertussen veel altcoins gelanceerd die soms veel betere functionaliteiten bieden dan de originele Bitcoin.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat de Bitcoin onderhevig is aan sterke koersschommelingen. Momenteel wordt de prijs voornamelijk bepaald door speculanten. Het is dan ook maar de vraag of de huidige prijs van de Bitcoin een realistische weerspiegeling is van de realistische waarde.

Ondanks deze belangrijke punten blijft de Bitcoin momenteel verreweg de grootste en populairste cryptocurrency munt. Het kan dan ook zeker interessant zijn om te investeren in de Bitcoin. Doe dit echter met mate! Wanneer je echt goede resultaten met Bitcoins wilt behalen, is het bovendien wellicht slimmer om te beleggen door middel van een online broker. Op die manier kan je namelijk ook profiteren van de ritjes omlaag.