Koers Bitcoin

Op deze pagina vind je de actuele koers van de Bitcoin. Hieronder zie je een grafiek met de actuele koop- en verkoopprijs. Door op de knop te drukken kan je direct een belegging openen in de Bitcoin CFD.

Hoe komt de koers tot stand?

De koers van de Bitcoin komt door stand door het spel van vraag en aanbod. De huidige prijs is de prijs waaronder de vraag en het aanbod naar de Bitcoin precies gelijk zijn. Laten we kijken wat het exacte effect is van een verandering van vraag of aanbod op de prijs van de Bitcoin:

  • Dalende vraag à dalende koers
  • Stijgende vraag à stijgende koers
  • Dalend aanbod à stijgende koers
  • Stijgend aanbod à stijgende koers

Uiteindelijk kan je de koers dus voorspellen door je in te leven in de psychologie van de kopers en verkopers. Bedenk daarom bij elke grote gebeurtenis hoe mensen hierop zullen reageren. Op die manier haal je het meeste uit je beleggingen in de Bitcoin.

Bitcoin koers

Hoe profiteer je van de koers?

Je kan natuurlijk profiteren van de Bitcoin koers. Dit doe je door de koers te berijden als een achtbaan. Je kan natuurlijk de Bitcoin kopen en deze vervolgens jaren vasthouden. De kans dat je dan een gunstig rendement behaalt is aanwezig, maar significant beperkter dan wanneer je de instapt voor de rit.

Met de komst van online brokers kan je namelijk profiteren van de lange rit omlaag, maar ook van de vrije val naar beneden. Je kan namelijk handelen in de Bitcoin door middel van een CFD. Een CFD maakt het mogelijk om te speculeren op een prijsdaling of een prijsstijging.

De koers van de Bitcoin is erg volatiel. Door hier slim op in te spelen kan elke beweging dus uitmonden in een mooi rendement. Wil je weten hoe je kunt beginnen met beleggen in de Bitcoin? Lees dan het artikel beleggen in de Bitcoin.