Speculeren op Bitcoins

Speculeren op Bitcoins is erg populair. Dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat de koers op een dag soms wel met honderden euro’s schommelt. Elke daling en stijging van de koers kan namelijk winst beteken voor jou als speculant. In dit artikel bekijken we hoe je kunt speculeren op de koers van de Bitcoin.

Speculeren met Bitcoins

Het is het makkelijkst om te speculeren op de koers van de Bitcoin door middel van een zogenaamde CFD. CFD staat ook wel voor contract for difference. CFD’s maken het mogelijk om te speculeren op een koersstijging of koersdaling van de digitale munt. Het gunstige aan dit instrument is dan ook dat je zowel bij dalende als bij stijgende prijzen winst kunt behalen.

Eén van de beste brokers alwaar je op deze manier kunt speculeren in de Bitcoin is Plus500. Bij Plus500 kan je speculeren in verschillende cryptocurrencies. Hierbij is het mogelijk om een hefboom toe te passen. Je kan dan met een kleiner bedrag een grotere belegging doen in CFD crypto’s. Een ander voordeel van Plus500 is de gebruiksvriendelijke software: het kopen en verkopen van de Bitcoin CFD’s kost slechts enkele seconden.

Het mooiste aan Plus500 is dat je de mogelijkheden gratis kunt uitproberen. Nieuwe klanten ontvangen namelijk een demo account met een tegoed van €40.000. Klik hier om direct een gratis account aan te maken bij Plus500 >>

Speculeren Bitcoins

Hoe moet je speculeren?

Wanneer je gaat speculeren focus je je op koersschommelingen op de korte termijn. Het is dan dus belangrijk om vast te stellen of de koers gaat dalen of stijgen. Hiervoor kan je het beste kijken naar de mainstream media. In het verleden is namelijk gebleken dat nieuwsberichten, zowel negatief als positief, de koers sterk beïnvloeden.

Eind 2017 leidde de vele nieuwsberichten over de sterk stijgende prijs er bijvoorbeeld toe dat de koers nog verder steeg. Toen de koers later kelderde kwam dit vooral door negatieve berichten van overheden die de mogelijkheden om te speculeren in cryptocurrencies zoals de Bitcoin zoveel mogelijk aan banden willen leggen.

Dit patroon zag je enkele jaren ook terug: toen werd er een ook top gevormd en na enkele negatieve nieuwsberichten zakte de prijs weer flink in. Als speculant maakt dit gelukkig helemaal niet uit. Je investeert immers niet in de Bitcoin! Nee, je probeert binnen een klein tijdbestek zoveel mogelijk winst te maken door een goede inschatting te maken van de richting van de koers.

Maak gebruik van orders

Wanneer je goede resultaten wilt behalen bij speculaties in de Bitcoin, is het verstandig om gebruik te maken van orders. Met een order kan je automatisch een positie op de Bitcoin openen bij een bepaalde prijs. Je kan dan bijvoorbeeld instellen dat je 3 Bitcoin CFD’s koopt wanneer de prijs €10.000 raakt.

Hierbij is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar vaste patronen. Zo is het interessant om de koers in de gaten te houden wanneer deze een rond getal bereikt. Vaak zie je bij een symbolische prijs als €10.000 een sterke koersbeweging omlaag of omhoog. Door de grafiek goed te bestuderen kan je weloverwogen punten kiezen om in te stappen op de markt.

Beleggen in Bitcoin Plus500

Bij Plus500 kan je gebruik maken van orders [illustratieve prijzen]

Speculanten beïnvloeden de prijs

Uiteindelijk zijn het ook voornamelijk de speculanten die de prijs van de Bitcoin bepalen. Doordat de Bitcoin zoveel in het nieuws is, willen veel mensen instappen. Dit doen ze niet omdat ze vertrouwen hebben in de munt. Vaak hebben ze amper een idee wat de munt precies doet. De meeste mensen stappen vooral in omdat andere mensen dit doen.

Juist doordat de achterliggende argumentatie grotendeels ontbreekt, is er een goede kans dat de koers op een gegeven moment instort. Dit is in het verleden dan ook meerdere keren gebeurt. Wanneer het je lukt om dit moment te timen kan je goede resultaten behalen. Elke dalende euro kan door op het juiste moment te verkopen immers winst zijn.

Bedenk wel dat speculeren in Bitcoins risico’s met zich meebrengt. Denk niet dat je snel rijk gaat worden. Dat is mogelijk, maar feit is dat je ook erg snel arm kan worden. Stop daarom niet je volledige spaargeld op je account en speculeer alleen maar met geld dat je echt kunt missen.